Facebook
Menü

A Mester

Az első lépés - kosársuli felsőfokon


Pécsi munkásságom alatt rengeteget dolgoztam az akadémiám programjának kidolgozásán. Folyamatosan fejlesztettem azokat az edzésterveket, melyeket több mint 20 évvel ezelőtt dolgoztam ki.

Rengeteget fejlesztettem az edzéstechnológián és az edzés optimalizáción, és azon, hogy melyek azok a technikai, taktikai, fizikai és pszichikai tényezők a magas szintű kosárlabdázásban, amelyekkel nem foglalkozunk eléggé a játékosok fiatal korában.

És mindezt játékban.

Mert a legfontosabb és legnemesebb feladatom megszerettetni, és nem csak megtanítani a fiatalokkal a kosárlabdát, a sportot.

Hogy egy nagy kosárlabda család legyünk.

2011-ben beindult a Rátgéber Akadémia. Ez a mostani tábor Baján az Akadémiám első lépése volt.

Nagyon komoly szakmai tervvel megalapozva, amelynek köszönhetően játszva és szórakozva javítod ki a játékodat (fejleszted játéktudásodat), ahol önbizalmat kapsz, ahol tartós barátságok születnek…

Két éven keresztül vezettem a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség európai tagozatának (FIBA Europe) nyári táborait. Ezt a programot fogom beépíteni a mostani táborba, nemekre és három korosztályra bontva. Azt a tervet, melynek alapján Európa legjobb fiataljai dolgoztak, a tervet, amelynek alapján a bajnokok születnek, teremnek.

Mert a bajnokok nem csak azok a játékosok, akik megnyerik az utolsó meccsüket és átveszik az aranyérmüket.

A bajnokok azok, akik mindig, mindenhol a legtöbbet tudják kiadni magukból.
Akik soha nem adják fel.
De az igazi bajnokok itt azok, akik igazából megszeretik a kosárlabdát!

Egyetemből Akadémia


Régi álmom valósult meg 2010. július 11-től 24-ig Baján.

Újból vissza a kosárlabda gyökerekhez.

Sokan nem tudják, de a nyolcvanas évek második felében igen sikeresen és sokat edzettem fiatalokat, főleg lányokat.

Belgrád, Ljubljana, Zágráb, Szarajevó, Split kosarasait megelőzve sikerült az újvidéki utánpótlással országos bajnoki címeket szereznem, serdülő és ifi korosztályban is.

A mai napig nagyon büszke vagyok ezekre az eredményekre, de még jobban arra, hogy az általam felnevelt generációból több mint ötven játékos Európa-szerte sikeresen játszott és játszik azóta is, többen közülük Magyarországon.

Játékosaim Európa több mint tíz nemzeti bajnokságát nyerték meg, nemzetközi kupákat nyertek, Európa- és világbajnokságokon szerepeltek, többen a WNBA-be is eljutottak!

Sőt, egy tanítványom sikeres pályafutása befejeztével nemzetközi FIBA-játékvezető lett, és FIBA Euroliga- és olimpiai döntőt is vezethetett.

Ennek a munkának köszönhetően fiatal csapatomat átvihettem 1991-ben a jugoszláv NB I-be, ahol egyenesen a playoff döntőjébe jutottunk.

Ezután lettem a jugoszláv serdülő és ifjúsági válogatott felelőse. Sőt, a jugoszláv serdülő csapattal Európa-bajnoki ezüstéremig jutottunk. 1992-ben a jugoszláv felnőtt válogatott segédedzőjeként a barcelonai olimpiára készültünk. A politikai embargó miatt oda nem tudtunk kiutazni, és egy kimagaslóan tehetséges generáció szétszéledt a világ minden tájára.

Én például Pécsre.

A többi meg már, ugye, történelem…

A Rátgéber Egyetem.


A Mester - Rátgéber László

Kövess minket közösségi oldalunkon, ahol megtalálhatod a legaktuálisabb híreinket!
Facebook
MKOSZ KSMK Nemzeti Kosárlabda Akadémia
TOVÁBB A KAPCSOLATOK MENÜBE

Rátgéber Kosárlabda Tábor

Telefon: +36 30 997 4709

E-mail: kosartabor@ratgeber.hu